הגדל גופן הקטן גופן
Fra
 
Deu
 
Eng
העיר חולוןעסקיםמבקריםתושביםהעירייה

כותרת

סוג ההודעה

תקציר

תיאור

תמונה

תאריך תחילה

תאריך תפוגה

גלריה

קבצים מצורפים
נוצר בתאריך על-ידי
שונה לאחרונה ב- על-ידי

סטודנטים של המכון הטכנולוגי מציגים פרוייקטים ירוקים בקהילה

תאריך: 20/05/2013
שניים מהפרויקטים בעיר חולון: בבית ספר גולדה מאיר ובמרכז הקהילתי לזרוס.

בשבוע הבא יוצגו במכון הטכנולוגי חולון פרויקטים קהילתיים, שתוכננו ומבוצעים על ידי סטודנטים מ- HIT, תלמידי עיצוב פנים, עיצוב תקשורת חזותית ועיצוב תעשייתי, המשתתפים בתוכנית מיוחדת בהנחיית אדרריכל ד"ר איליאס מסינס, מרצה ב-HIT, מיסד ויו"ר עמותת 'אקוויק'.

האירוע פתוח לציבור ויתקיים ביום ג', 28/5, בין השעות: 9:00 - 13:00, באודיטוריום בבניין 6, במכון הטכנולוגי חולון,  רח' גולומב 52, חולון.

מדובר בפרויקטים קהילתיים ירוקים, שתוכננו ועומדים להתבצע עבור קהילות בישראל במסגרת "קיימות בקהילה - עיצוב ירוק והתערבות עירונית" – תכנית המתקיימת במסגרת הלימודים במכון הטכנולוגי חולון, בהנחיית אדר' ד"ר איליאס מסינס, מיסד ויו"ר עמותת אקוויק, ובשיתוף עם עמותת 'אקוויק' ו'החממה של אקוויק'.

התוכנית משלבת בין מודעות סביבתית ועקרונות עיצוב ירוק, לבין תכנים חברתיים ועשייה בשטח, בשיתוף פעולה עם קהילה קיימת בישראל. התוכנית יוצרת קשר בין עולם האקדמיה, הידע והיכולת לתכנון ולעשייה ירוקה, לבין הקהילה והצרכים בשטח: בערים, בשכונות ובקהילות בישראל.
לתוכנית שתי מטרות עיקריות: האחת, חשיפת הסטודנטים לעקרונות התכנון והעיצוב הירוק והשנייה עבודה למען הקהילה ובשותפות עימה. שתי המטרות הינן חלק בלתי נפרד מבניית הקורס והעשייה בפועל.

הסטודנטים נחלקו לקבוצות ועבדו במשך מספר חודשים. בחולון הם עשו זאת מול בית ספר גולדה מאיר והמרכז הקהילתי לזרוס שבחולון.

בבית הספר גולדה מאיר
נתבקשו הסטודנטים לשפר את חזות החצר הקדמית, שם היתה כבר גינת ירקות וצמחי תבלין, שעיבדו תלמידי בית הספר. מטרת הסטודנטים היתה להרחיב את שטח הגינה, לתכנן שבילי גישה נוחים ופינות ישיבה מזמינות ליחידים ולקבוצות, וכל זאת תוך יצירת אפקט חזותי וחינוכי רענן ומושך עבור הבאים לבית הספר: הצוות, התלמידים והמבקרים.
הסטודנטים בחנו חלופות שונות והגיעו לבסוף לפיתרון עיצובי, המספק מענה למגוון צרכים ומשווה לחצר חזות ייחודית. הסטודנטים השתמשו בחומרים ממוחזרים ועשו שימוש מחודש בציוד ישן – לצורך ריהוט הגן, מה שמצא חן בעיני הצוות הן בשל החיסכון בעלויות והן משום שתאם את המטרות החינוכית: הגברת המודעות לנושא המיחזור וחשיבות שמירת הסביבה וטיפוחה.
לצפייה במצגת הפרוייקט – לחצו כאן

במרכז הקהילתי לזרוס בשכונת ג'סי כהן התמקדו הסטודנטים בשיפוץ ושיקום החצר הקדמית של המרכז. מטרתם הייתה להפוך את הגינה לגינת ירק קהילתית שתשמש גם כמקום מפגש, בילוי פנאי ופעילות גופנית של התושבים, מהקהילה כולה ומהעדה האתיופית בפרט. התוכנית איגדה בתוכה מקומות לנטיעה שיחולקו לחלקות קטנות יותר, פינות ישיבה מוצלות, נתיב הליכה, מקומות ישיבה על הגדר החיצונית ועוד.
הסטודנטים שישלבו בפתרון העיצובי שלהם, גלילי עץ ששימשו בעבר לסלילת כבלי חשמל. בנוסף הצוות השתמש במשטחי עץ הזמינים בכל הארץ, כפתרון לדק הליכה ולנטיעות. חומרים אחרים  כללו עץ המשמש בלניה באתרי בנייה והובא לשימוש על ידי קבלנים, וחומרים משומשים נוספים. כעת הפרוייקט נמצא בשלב הפיתוח העיצובי. המרכז הקהילתי בג'סי כהן מעוניין להמשיך לפתחו וליישמו.
לצפייה במצגת הפרוייקט – לחצו כאן

לצפייה בקטלוג פרויקטים של סדנאות אקוויק וה'חממה' בישראל ובעולם - לחצו כאן.

מנחה הפרויקט : ד"ר איליאס מסינס, עולה חדש מיוון, הוא מומחה בבנייה ירוקה ויועץ למשרד להגנת הסביבה לבנייה ירוקה. ד"ר מסינס הוא אדריכל פעיל ומרצה מן החוץ, בפקולטה לעיצוב, מח' לעיצוב פנים, מכון טכנולוגי חולון. ד"ר מסינס הוא מייסד ויו"ר של עמותה בינלאומית ECOWEEK המארגנת כנסים וסדנאות עיצוב ירוק בכ-10 מדינות באירופה ומזרח התכון.  מידע נוסף: כאן וכאן.