אתרי מורשת והנצחה

​חשיבות המורשת והאתרים ההיסטוריים

מורשת היא חלק בלתי נפרד מהזהות שלנו כחברה וכפרטים. היא מספרת את סיפורנו, את העבר שלנו, ואת הערכים והמסורות שאנו מאמינים בהם. אתרי מורשת הם מקומות פיזיים שבהם התרחשו אירועים היסטוריים חשובים, או שבהם ישנם שרידים פיזיים של העבר. הם משמשים כעדות חיה להיסטוריה שלנו, ומאפשרים לנו ללמוד על העבר, להבין את ההווה, ולתכנן את העתיד.
המורשת מחזקת את הזהות שלנו והיא מה שמייחד אותנו מאחרים, והופכת אותנו לישראלים. הכרת המורשת הישראלית מאפשרת לנו להבין את העבר שלנו, את הערכיות שלנו, ואת המקום שלנו בעולם. כך גם באשר למורשת ולהיסטוריה של מקום, ישוב ועיר.​

בעשורים האחרונים, עיריית חולון מטפחת את הזיכרון ההיסטורי העירוני בין היתר באמצעות תיעוד המידע אודות אתרים בעלי משמעות היסטורית המשקפים את המסע הארוך והעשיר של העירותושביה מימי השכונות הראשונות שקדמו להקמת העיר והמדינה וכמובן גם בימי המאבק על הקמת המדינה והשנים הראשונות שלאחר מכן. עיריית חולון פועלת לשמר את המורשת שלה, בין היתר, באמצעות הצבת שלטים באתרים ההיסטוריים בעיר. השילוט מספק מידע על האתרים ההיסטוריים, ומאפשר לתושבי העיר מכל הגילים ולמבקרים בה ללמוד על העבר של העיר.