מחולות לחולון - תולדות העיר

​למעלה מ- 80 שנה חלפו מאז עלו המתיישבים הראשונים על אדמת החולות והקימו את השכונות הראשונות, מהן צמחה לימים העיר חולון.

כיום חולון היא עיר יפה ופורחת, בין הערים הגדולות במדינת ישראל, ומונה כ- 190,000 תושבים.
העיר שוקקת חיים ובה מוסדות חינוך ותרבות רבים, מוזיאונים​​ ייחודיים וגלריות, מרכזי ספורט ובילוי, גנים ופארקים, מרכזי קניות מודרניים, שכונות מגורים חדשות ואזור תעשייה מהגדולים בארץ.

חולון של היום מציעה איכות חיים גבוהה לתושביה ושפע של פעילויות פנאי ותרבות לכל, תוך התמקדות מיוחדת בצרכי המשפחה והדור הצעיר. בהיותה מזוהה כ'עיר הילדים' של ישראל,  מהווה חולון מוקד משיכה ועניין לרבים - מקום שיש סיבה וטעם לשוב ולפקוד אותו.

מוזיאון העיצוב הישראלי, אשר הוקם על ידי העירייה מביא לידי ביטוי את רצונה של חולון להשפיע ולהוביל את נושא העיצוב בישראל, וכבר הביא להפצת שמה של העיר גם בתודעה הציבורית הבינלאומית.

• לצפייה בחוברת "​מחולות לחולון" בקובץ PDF - לחצו כאן

• שטח העיר: 19,200 דונם.
  • מיקום גיאוגרפי: חולון ממוקמת בחלקו הדרומי של גוש דן והיא גובלת בעיר תל אביב מצפון, בבת ים ממערב, בראשון לציון מדרום ובאזור ממזרח. הדרכים הראשיות המובילות לחולון הן: נתיבי אילון (כביש מספר 20) וכביש גהה (כביש מספר 4).
  • מוסדות תרבות בולטים: מדיטק חולון, סינמטק חולון, תיאטרון חולון, המרכז הישראלי לאמנות דיגיטלית, מרכז שטיינברג - במה למוסיקה חיה.​ לחץ/י לרשימה המלאה ומידע מפורט​
  • גלריות ומוזיאונים עירוניים: מוזיאון העיצוב חולון, המוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס, מוזיאון הילדים הישראלי, ארכיון ומוזיאון לתולדות חולון, מוזיאון חוסמסה - יד להגנה, המשכן לאמנות – בית מאירוב, הגלריה לעיצוב חנקין, גלרית החווה, גלרית תיאטרון חולון. לחץ/י לרשימה המלאה ומידע מפורט
  • מרכזי פנאי ונופש:  ספארק המים ימית​, קאנטרי קלאב "בריזה​", "נופשונית" ועוד.
  • פארקים: פארק פרס,​ פארק הנוער – "הפילבוקס​".
  • גנים ציבוריים בולטים: גני סיפור, גן ערים תאומות, הגן היפני, גן הרצל, גן בר–לב, גן הקקטוסים וגני הפסלים גן "אשה" ומוזיאון חוצות: מראה מקום - יובל לישראל. לחץ/י לרשימה המלאה ומידע מפורט​
  • מרכזים ייחודיים: המרכז לתיאטרון בובות, "בגובה העיניים" - אמנות, תיאטרון ומוסיקה לגיל הרך, מועדון המוסיקה לנוער "שברולט", בית "להיות" - להגברת תודעת השואה ולקחיה, מרכזי "שטרודל" ו"הפוך על הפוך" לנוער, המרכז לספורט טיפולי ועוד. לחץ/י לרשימה המלאה ומידע מפורט

​אנו מזמינים את תושבי העיר, סטודנטים ותלמידים לשלוח אלינו עבודות בנושא העיר חולון. עבודות נבחרות יפורסמו באתר.

ראשי ה​עיר של חו​לון

​החומר בנושא ראשיתה של העיר ותולדותיה מתוך:​
"חולון – היסטוריה" מאת: רמי אהרוני, חוקר תולדות חולון. ​
החוברת "מחולות לחולון", בהוצאת עיריית חולון, 1994. כתיבה ועריכה: סמדר בת-אדם, איסוף חומר: נעמי כץ.​​​​​​​​