בסיום הרישום המערכת אמורה להציג לכם הודעה "בקשתך נקלטה בהצלחה" ולשלוח הודעה על קליטת הבקשה לטלפון ולכתובת הדוא"ל שהזנתם.
אם ההודעה לא התקבלה, אנא בדקו שנית שהזנתם את כל הנתונים ואת ההצהרה הנדרשת במסך האחרון ואשרו את הפרטים.
בתקופת הרישום 14/1/2021 - 3/2/21: ניתן להיכנס שוב ולבצע שינוי ברישום. אנו נתחשב בנתונים האחרונים שתזינו.
לאחר תקופת הרישום: לא ניתן לבצע שינוי בפרטי הרישום. לאחר השיבוץ תוכל לבקש העברה לבית ספר אחר במסגרת תהליך בקשת העברה.
בכדי להבטיח מקום לילדכם בבי"ס יסודי, עליכם להירשם תחילה לביה"ס האזורי. בסיום הרישום תוכלו להגיש דרך קישור שיופיע בסיום התהליך.
תשובות לבקשות העברה ישלחו בדואר.
הרישום לחינוך המיוחד הינו לאחר הגשת מסמכים וקיום וועדות. ניתן לפנות למחלקת טיפול בפרט על מנת לקבל מידע מדויק . מחלקת טיפול בפרט: 035027298. כל נושא יענה לגופו.
הרישום לצהרון מתבצע באינטרנט באתר העירייה כחלק מתהליך הרישום לגן.
בעת הרישום לגן תתבקשו לסמן האם הנכם מעוניינים בגן עם צהרון ולהכנס לקישור רישום לצהרון. המערכת תעבור לאתר רשת קהילה ופנאי להשלמת התהליך ולביצוע התשלום.
בעת התשלום תתבקשו להזין פרטי כרטיס אשראי.
ביטול רישום נדרש בעת מעבר דירה ליישוב אחר, לצורך ביצוע רישום ביישוב זה, או לצורך רישום למוסד לימודים פרטי. לשם ביטול הרישום, עליכם להעביר לאגף גני הילדים טופס בקשה לביטול רישום, חתום ע"י שני ההורים וצילום של ספחי תעודות הזהות של ההורים הכוללים את פרטי הילד/ה ובנוסף: אם בשל מעבר דירה: חוזה שכירות / רכישה ביישוב אליו עוברים. אם בשל רישום למוסד לימודים פרטי: אישור ממוסד הלימודים על קבלת הילד/ה ללימודים. לתשומת לבכם, אין צורך לחכות לתקופת הרישום - ניתן ורצוי להגיש את הבקשה מוקדם ככל האפשר.
כדי להקל על הילד/ה ועל צוות הגן, חשוב שתגמלו את ילדכם/ילדתכם מטיטולים בטרם הכניסה לגן העירוני ולכל המאוחר עד חודש לאחר תחילת השנה. לרשותכם מגוון של הרצאות, סדנאות והדרכות פרטניות שיסייעו לכם בתהליך. השירות כולל הרצאות גמילה וייעוץ גמילה פרטני מסובסד. לפרטים ניתן לפנות למחלקת הורות, משפחה ורווחה חינוכית או לעיין באתר העירייה.
בגני העיר פועלת תכנית הזנה משותפת המבוססת על חינוך לאורח חיים בריא. צוות גני הילדים דואג לספק ארוחת בוקר מזינה ומגוונת לילדי הגן. התוכנית מופעלת בכל הגנים במימון ההורים. שימו לב, באחריותכם ליידע את צוות הגן, על ילדים בעלי אלרגיה למזונות.
במקרה בו אתם נמצאים בהתייעצות עם מנהל/ת הגן ופסיכולוג הגן ושוקלים להשאיר את הילד/ה בגן שנה נוספת, עליכם להירשם בתקופת הרישום לכיתה א', בכדי להבטיח את מקומכם. במקביל עליכם לפנות למנהלת הגן שתנחה אתכם בתהליך. מנהלת הגן תעביר אלינו את פרטי הילד/ה בכדי שנשמור לו/לה מקום בגן בו הוא/היא לומד/ת, עד לקבלת החלטת השירות הפסיכולוגי. השירות הפסיכולוגי יעביר לכם ולאגף גני הילדים את החלטתו בדרך כלל עד סוף מאי. אם הוחלט בהסכמתכם על הישארות שנה נוספת בגן, תקבלו אישור על כך בכתב מהשירות הפסיכולוגי החינוכי. באחריות ההורים בלבד לבצע רישום לגן באגף גני ילדים. הרישום לגן יבטל את הרישום לכיתה א'.
תלמידי החינוך הרגיל, מגיל 3 ומעלה, שהינם בעלי צרכים רפואיים מיוחדים, אשר בגינם הם זקוקים לסיוע בביצוע טיפולים פולשניים בשגרה או לסיוע בפעולות המונעות מצבים מסכני חיים, או אלרגיות מסכנות חיים, זכאים לליווי אישי במסגרת החינוכית בה הם לומדים. הזכאות לסיוע נקבעת ע"י ועדה בין משרדית משותפת למשרד החינוך ולמשרד הבריאות על פי הקריטריונים המחייבים. לצורך הסדרת סייעת רפואית עליכם להגיש מסמכים רפואיים עדכניים, מרופא מומחה אורולוג או מרופאים נוספים, המפרטים את מהות המצב הרפואי ואת הטיפול הנדרש במהלך שעות הלימודים במוסד החינוכי. את המסמכים יש להגיש למזכירות אגף גני הילדים, במנהל החינוך עד לסוף חודש אפריל 2020. המסמכים יועברו לממונה תחום הבריאות במשרד החינוך. רק לאחר אישור משרד החינוך, תשובץ סייעת רפואית.
בהתאם לנהלי משרד העבודה והאגף לשירותים חברתיים ילד/ה בצהרון אינם זכאים לסייעת רפואית, אך ניתן לצרפם לצהרון ולקיים פגישה מקדימה לפני פתיחת שנת הלימודים עם צוות הצהרון למתן הנחיות ודגשים בנוגע לבריאות הילד ואופן הטיפול.
תקן גן הינו עד 35 ילדים. בגנים לגילאי 4- 5, הצוות כולל מנהלת גן וסייעת חינוכית. בגנים לגילאי 3-4, אם יש יותר מ-30 ילדים בגן, הצוות כולל מנהלת גן ושתי סייעות.
החינוך בגיל הרך מקדם פעילויות חינוכיות ותרבותיות במטרה לתת מענה לצרכים הרגשיים, החברתיים, הגופניים והאינטלקטואלים של הילדים, בסביבה פיזית בטוחה, עשירה בגירויים, מכבדת תומכת וחמה.
תכניות העשרה הינן תכניות תומכות ומעשירות בנוסף לתכנים הנלמדים בגני הילדים, עפ"י תכניות משרד החינוך ומתבצעות במימון ההורים על פי הנחיות משרד החינוך והסכומים כפופים להנחיות חוזרי המנכ"ל של המשרד.
תכניות העשרה כוללות:
- סל תרבות- 3 מופעים מגוונים מובחרים לאורך השנה.
- סל העשרה- פעילות במרכז "בגובה העיניים" ופעילות במרכז תיאטרון בובות.
- חינוך גופני- שעה בשבוע לאורך כל השנה.
- ריתמוסיקה- שעה בשבוע לאורך כל השנה.
חשוב- התשלום השנתי הינו חד פעמי ויגבה החל מ 15/9 ב 4 תשלומים. התשלום נקבע בהתאם לחוזר מנכ"ל של משרד החינוך (בשנה שעברה, תשע"ט, הסכום עמד על סך 786 ₪) התשלום כולל את תשלום החובה בגין ביטוח תאונות אישיות (במידה ויתנו הנחות, יזוכה חשבונכם).
כן. לאחר תקופת הרישום אין הרשת מתחייבת למקום, אלא רק על בסיס מקום פנוי בלבד. פתיחת צהרון מותנת במינימום 22 משתתפים.
הצהרון פועל בימים א-ה בין השעות 17:00-14:00, בנוסף ניתן מענה בחופשות (לוח חופשות יפורסם בתחילת שנה"ל) בין השעות 16:30-7:40.
המחיר החודשי להשתתפות בצהרון הנו 935 ₪, כאשר 500 שח יגבו בעת הרישום ויקוזזו מהתשלום הראשון. הרישום והתשלום לצהרון הנם עבור כל שנת הפעילות בחלוקה ל 10 תשלומים.
כן. הילדים מקבלים ארוחת צהריים בריאה, חמה וכשרה, שמשווקת ע"י חברות קייטרינג מורשות. בנוסף מקבלים הילדים פרי וכריך בארוחת מנחה.
לשם ביטול הרישום לצהרון, יש לפנות בכתב לרשת קהילה ופנאי. המקדמה ששולמת לא תוחזר במקרה של ביטול.
ביטול רישום במהלך שנת הלימודים: תחויבו בתשלום מלא עד תום החודש בו התבצעה ההודעה. במהלך תקופה זו רשאי הילד לבקר בצהרון.
בסיום הרישום המערכת אמורה להציג לכם הודעה "בקשתך נקלטה בהצלחה" ולשלוח הודעה על קליטת הבקשה לטלפון ולכתובת הדוא"ל שהזנתם. אם ההודעה לא התקבלה, אנא בדקו שנית שהזנתם את כל הנתונים ואת ההצהרה הנדרשת במסך האחרון ואשרו את הפרטים.
בתקופת הרישום 27.1.2020 - 16.2.2020: ניתן להיכנס שוב ולבצע שינוי בבחירת הגנים. השיבוץ ייעשה על פי הנתונים האחרונים שתזינו. לאחר תקופת הרישום: לא ניתן לבצע שינוי בפרטי הרישום. לאחר השיבוץ תוכלו לבקש העברה לגן אחר במסגרת תהליך הערר.
על פי הנחיית משרד החינוך, יש לרשום ולשבץ את הילד/ה על פי הכתובת הרשומה במשרד הפנים. מערכת הרישום תציג בפניכם רק גנים/בתי"ס הנמצאים באזור הרשום בכתובת זו. עליכם לשנות אותה לפני ביצוע הרישום. כיוון שכתובתכם אינה מעודכנת במערכת הרישום, עליכם לעדכן את הכתובת במשרד הפנים ולהגיע למרכז הרישום במינהל החינוך עם תעודות זהות מעודכנות וחוזה דירה.
אנו נשתדל להתחשב לשבץ את ילדכם בהתאם לגנים שבחרתם ועל פי הקריטריונים הבאים:
- ביצוע רישום בתקופת הרישום
- אזור רישום- עדיפות ראשונה לילדי אזור הרישום
- גנים ברצף- עדיפות לילדים ממשיכי גן בהתאם לגיל הילד
- גיל הילד- עדיפות לילדים גדולים יותר
- הרכב קבוצות גיל- איזון בנים בנות
- איזון שנתונים באזור המגורים
- סיבות רפואיות ומשפחתיות חריגות במעגל המשפחתי הקרוב (ילד/הורה/אחים) בצרוף מסמכים רלוונטיים.
הרכב הגנים הוא לרוב דו גילאי. יתכנו מקרים בהם יהיו גנים חד גילאיים בהתאם למספר הנרשמים.
תוצאות השיבוץ לגנים יפורסמו בחודש יוני במערכת הרישום באתר העירייה. המערכת תשלח לכם הודעה על פרסום התוצאות בסמס ובדוא"ל על פי הפרטים שהזנתם בעת הרישום.
כן. על פי הנחיות משרד החינוך, יש לבצע רישום לגן הילדים בכל שנה מחדש.
כן, חוק חינוך חובה חל מגיל 3.
בשיבוץ לגנים ניתנת עדיפות ליצירת רצף במעבר מגן לגילאי 4 לגן לגילאי 5 ולפריסת הגנים כך שייווצר רצף חינוכי גם במעבר לבתי הספר היסודיים. אנו משתדלים לשבץ את גילאי 3 בקרבת ביתם ובהתאם לקריטריונים שפורסמו. לאחר פרסום תוצאות השיבוץ, אם תרצו לשנות את השיבוץ, תוכלו להגיש ערעור ולבקש לעבור גן. השיבוץ יערך על בסיס מקום פנוי.
ניתן לרשום ילדי אוקטובר-דצמבר בכל גן פרטי ולהביא את האישור שהילד רשום לגן פרטי למחלקת רישום.
לידיעתכם קיימת אפשרות לרישום לגן פרטי מסובסד (
לרשימת הגנים המסובסדים). במקרה זה, לאחר חתימת ההסכם עם מנהלת הגן, להעביר לעירייה רשימה של הילדים זכאי חינוך (שנתון 2017) לקבלת זכאות תשלום שכר לימוד ממשרד החינוך. לתשומת לבכם, הגן הינו גן פרטי ואינו שייך לגני עירייה אך מפוקח על ידי משרד החינוך. לכל גן פרטי ישנם נהלים ושכר לימוד שונה.
במקרים חריגים ניתן להגיש בקשה לאגף גני ילדים ולצרף מסמכים התומכים בבקשתכם.
אם בידכם חוזה מכירה או שכירות, עליכם להירשם בארנונה כמחזיקים בנכס. תוכלו לבצע את השינוי במחלקת השומה או להגיע למרכז הרישום במינהל החינוך (בין התאריכים 27.1.20 - 16.2.20) לבצע את השינוי ולהירשם. אם אין חוזה על שמכם ואינכם יכולים להעביר את הארנונה על שמם: עליכם לצרף/ להביא בעת הרישום כתב הצהרה חתום על ידכם ומאושר בחתימת עו"ד. בצירוף בעל הנכס ואישור ארנונה בכתובת המגורים. הטופס נמצא במאגר הטפסים באתר העירייה. שימו לב, אם הינכם תושבים חדשים בחולון, עליכם להגיע לביצוע הרישום במרכז הרישום. עליכם לצרף/להביא בעת הרישום טופס ביטול רישום מהרשות הקודמת בה גרתם.
תשלומים חד פעמיים
- פרויקט הזנה ותשלומי רשות על פי חוזר מנכ"ל משרד החינוך
- תשלומים לביטוח תאונות אישיות ותכניות העשרה.
קיום התכניות בגן, מותנה באישור ובתשלום ההורים.
יש לבדוק אם מונה מסתובב כאשר אין פעילות מים בדירה, קרי לא מופעלת מכונת כביסה מדיח או כל מכשיר אחר הצורך מים בנכס. אם מונה מסתובב קיימת סבירות כי יש נזילה בנכס. במקרה זה יש לאתר נזילה בנכס, לתקן את הנזילה ולהמציא אישור על תיקון הנזילה. ניתן להגיש לועדת חריגים לקבלת הקלה בתשלום חשבון המים – ללא אישור לא תינתן הנחה. נזילה בנכס שתי תקופות בשנה בכללי 2 תקופות בשנתייםאם אין נזילה, יתכן והמונה לא תקין – במקרה זה ניתן לשלוח את המונה לבדיקה במעבדה, בו נבדקת תקינותו של המונה . עלות הבדיקה היא למונה כללי 156.70 ₪ למונה דירתי 116.60 ₪ (תעריפים מתעדכנים מדי תקופה)אם מונה אינו תקין הדייר יזוכה בגין עלות הבוררות וכן יבוצעו השוואת צריכות לשתי תקופות אם המונה תקין לא יושבו כספי הבדיקה
מקרה זה – קיימת אפשרות להצלבת מונים – דהיינו ברישומי התאגיד .מונה המספק מים לנכס 1 רשום כמספק מים לנכס אחר – במקרה זה נשלחת ביקורת למקום ומתבצע תיקון במערכת בהתאם לממצאי הביקורת צד אחד מחויב צד שני מזוכה.
ההנחה תינתן מ1 יולי 2012 על פי רשימה שמית שרשות המים שנמסרה לרשות. כל זכאי בהנחה יקבל מכתב על זכאותו. במידה ולא קיבל יוכל לפנות לבטוח הלאומי לבדוק מדוע הוא לא נכלל ברשימת הזכאים.
יש להמציא ת"ז של כל נפש מעל לגיל 18 עם כתובת מעודכנת לצורך עדכון נפשות בנכס. על פי החלטת רשות המים לא ניתן לעדכן יותר משתי תקופות רטרואקטיבית. במידה ובת"ז רשומה כתובת בעיר אחרת, יש להמציא אישור מהרשות או תאגיד המים של העיר הרשומה בת"ז כי הדייר לא מקבל זיכוי במים בעיר זו
ברוב המקרים הנכס סגור ולא ניתן לקרוא באופן סדיר ניתן למסור קריאת מונה אחת לחודשיים בכל חודש זוגי בטלפון 03-5027257/260 בפקס 03-5027013 במייל rivka.ziner@holon.muni.il
קניתי/מכרתי דירה, מה עלי לעשות? לחץ כאן
שעות קבלת קהל
א', ב' ,ה' בין השעות 8:30-13:00ג קבלת קהל 8:30-12:30, 16:00-18:00יום ד' אין קבלת קהל
פקס מגורים 03-5027037 עסקים: 03-5027018
מייל מגורים: shuma@holon.muni.il מייל עסקים: shumasakim@holon.muni.il
בכל פנייה לחילופי מחזיקים בנכס / מכירת נכס, זכור! שעלייך לפנות גם לתאגיד המים.
עלייך להודיע בכתב על גבי צילום ת.ז. תאריך עזיבה, טלפון לבירורים וכתובת למשלוח גמר חשבון
עלייך להביא צילום חוזה מכר, נסח טאבו, צילום ת.ז.בחוזה המוכר צריך להופיע סעיף שהשוכר ממשיך לגור בנכס או לחילופין נספח החתום ע"י שני הצדדים
במקרה שהתוקף עבר יש להביא את האישור המקורי ואם לא נמצא אצלך האישור יש להביא צילום שלו.במקרה שאבד האישור יש להביא את החוזה של הדירה.
צריך להגיע סמוך ליום מסירת החזקה
כן, אלא אם יש היטלים- אז לא (היטל השבחה, פיקוח על הבניה)
לצורך קבלת הנחה עבור נכס ריק עליך:
- למלא טופס בקשה להנחה בתשלום הארנונה עבור נכס ריק.
- לצלם עותק של תעודה מזהה.
- למסור את טופס הבקשה והמסמכים הנחוצים.
- ניתן למסור את המסמכים בדואר או בפקס או להגיע למחלקת שומה יחידת פטורים.
לצורך קבלת הנחה עבור נכס שאינו ראוי לשימוש עליך:
- לנסח מכתב פניה עבור בקשה להנחה עבור נכס שאינו ראוי לשימוש- חתום על ידי המחזיק בנכס, ובו מצוינים פרטי הנכס, מהות הבקשה, ציון תקופה שבעבורה מבוקשת הנחה וציון העובדה כי הבניין הרוס, כתובת למשלוח מכתב תשובה ומספר טלפון לצורך תיאום ביקורת בנכס.
- לצרף צילום של תעודה מזהה
ניתן למסור את המסמכים בדואר או בפקס או להגיע לבית העירייה לאגף ההכנסות
על פי תקנה 12 לחוק ההסדרים במשק המדינה (הנחה מארנונה) התשנ"ג - 1993
מחזיק בנכס שהוא הבעל הראשון של הבניין חדש ריק, שמיום שהסתיימה בנייתו והוא ראוי לשימוש, אין משתמשים בו במשך תקופה רצופה.
זכאי לקבל הנחה כמפורט להלן:
עד 12 חודשים- להנחה בשיעור עד 100%
לקבלת פרטים ו/או להגשת בקשה להנחה מארנונה לבניין חדש ניתן לפנות למחלקת שומה שבבניין העירייה.
לצורך קבלת פטור מלא או חלקי של תשלום הארנונה עליך:
- לכתוב בקשה מפורטת לפטור (יש לציין פרטים מלאים של מגיש הבקשה: שם מלא, כתובת הנכס, מספר נכס, מספר חשבון לקוח ופרטים ליצירת קשר)
- לציין את סעיף הפטור, תיאור השימוש הנעשה בנכס בגינו מבוקש הפטור ולצרף אישורים ו/או אסמכתאות המוכחים את זכאותם לפטור המבוקש
- מבקש הפטור חייב להיות רשום כ"מחזיק" בנכס בספרי העירייה, כקבוע בפקודת העירייה
- את הבקשה יש למסור למחלקת שומה ליחידת פריטים
מתן פטור מארנונה בגין נכס ריק לא ניתן להינתן רטרואקטיבית. על פי צו הארנונה של עיריית חולון ועל פי תקנות ההסדרים במשק המדינה (הנחה בארנונה התשנ"ג 1993) הנחה לנכס ריק תינתן בהתקיים כל התנאים המצטברים המופעיים בצו הארנונה לרבות התנאי, כי הנכס ריק מכל אדם וחפץ. וכי המחזיק נתן הודעה בכתב למנהל הארנונה. הזכאות לפטור תחול מיום קבלת ההודעה בפועל. הרציונל למתן הודעה הינו בין היתר הצורך בתנאי שנקבע בצו האנונה על פי סעיף 27.2.1 לצו הארנונה 2011 ובו המחזיק יאפשר למפקח מטעם מנהל הארנונה לבדוק האם הנכס ריק מכל אדם וחפץ.
מי שחייב בתשלום הארנונה כללית רשאי תוך תשעים יום מיום קבלת הודעת התשלום להשיג עליה לפני מנהל הארנונה על יסוד טענה מטענות אלו:
- הנכס שבשבילו נדרש התשלום אינו מצוי באזור כפי שנקבע בהודעת התשלום
- נפלה בהודעת התשלום טעות בסוג הנכס, גודלו או השימוש בו
- הוא אינו מחזיק בנכס כמשמעותו בסעיפים 1 ו- 269 לפקודות העירייה
מנהל הארנונה ישיב למשיג תוך 60 יום מיום קבלת ההשגה, הרואה עצמו מקופח בתשובת מנהל הארנונה, ראשי הראשון תוך 30 יום מיום שנמסרה לו התשובה לערער עליה בפני ועדת ערר.
מיותר לציין שיש לשלם את החיוב שאינו מוטל במחלוקת
לא, יש להמציא אישור מביטוח לאומי המציין את סוג הנכות, דרגת הנכות ומאיזה יום החלה הזכאות לקצבת נכות.
לא, ההנחה בארנונה לא ניתנת לכל הנכים ובכרטיס הנכה לא מפורט סוג הנכות ודרגת הנכות.
תושב שהחל לקבל קצבת הבטחת הכנסה / מזונות לפני ה-1.1.2003 ועד היום בלי הפסקה של חצי שנה או יותר, יהיה זכאי ל-70% הנחה בארנונה. תושב שזכאותו לקצבה החלה לאחר ה-1.1.2003, יקבל הנחה רק אם יעמוד במבחן הכנסות.
לא, יש להמציא תדפיסים מביטוח לאומי משנת 2002 ועד היום המפרטים את גובה הקצבה שניתנה בכל חודש.
מבחן הבודק את גובה ההכנסות של המתגוררים בנכס. גובה ההנחה תלויה במספר המתגוררים בנכס ויכולה לנוע בין 20% ל- 90% הנחה בהתאם לטבלת ההכנסות של משרד הפנים.
לא, תושב זכאי לקבל הנחה רק בנכס בו הוא מתגורר.
כן, יידוע מוקדם ביחידת הנחות יביא לעדכון מצב החשבון בנכס וימנע היווצרות של ריביות וקנסות על החוב.
כן, ההנחה בארנונה מאומתת כל רבעון מול מוסדות אלו, ואם קיימת סתירה בנתונים, ההנחה עלולה להתבטל.
על פי לשון החוק, אריזה היא חפץ וכל חומר שהוא, המשמש או שנועד לשמש עטיפה או כלי קיבול למוצר או המשמש או שנועד לשמש לנשיאת מוצר, להצגתו או להגנה עליו; ובעברית: אריזות ריקות של מעדני חלב, אריזות של חטיפים למיניהם, אריזות פלסטיק מכל הסוגים, אריזות זכוכית, אריזות של מוצרי טיפוח (דאודורנטים, קצף גילוח וכו'), קופסאות שימורים, אריזות מזון לתינוקות, אריזות של צעצועים ואפילו בקבוקים ושקיות ניילון ועוד.כל החומרים האלה יועברו למחזור במקום להטמנה!
עד היום, אריזות המוצרים שנקנו על ידינו, מושלכות לפח האשפה ומועברות, כמו מרבית הפסולת, להטמנה. העירייה חילקה לכל משק בית "שקיתיק" רב פעמית ועמידה (בצבע כתום) וכל שתצטרכו לעשות הוא להשליך את האריזות כשהן ריקות לשקיתיק. אחת לכמה ימים, כשהשקית מתמלאת, מרוקנים אותה לפח הכתום, שנמצא בביתן האשפה. הפח הכתום יפונה אחת לשבוע ויועבר למיון למחזור.פשוט מאד!
בעיר חולון מיוצרים מדי שנה כ-100 אלף טון פסולת, אשר מועברים ברובם להטמנה. הטמנת הפסולת גורמת לנזקים סביבתיים רבים כגון: זיהום הקרקע והמים, תפיסת שטחים רבים ובמקרים מסוימים גם התפשטות מזיקים ומחלות.בפסולת המיוצרת קיימים חומרים רבים שניתן למחזר ולהשיבם לתעשייה כחומרי גלם שניוניים. הפרדת הפסולת במקור, כלומר בבתי התושבים, מגדילה את ערך הרכיבים ומאפשרת מחזור יעיל יותר של כל רכיב וכפועל יוצא, הפחתה בכריית חומרים, שינועם ועיבודם וכן מפחיתה את כמות הפסולת המיוצרת. מתוך הבנת הנטל הסביבתי הנובע מהטמנת הפסולת חוקק המשרד להגנת הסביבה חוקים בנושא, גובה היטל הטמנה ונושא המיחזור הפך לחלק מהשיח במוסדות החינוך ובציבור בכלל.הפרדת פסולת אריזות ורכיבי פסולת נוספים, דוגמת נייר, פלסטיק, בגדים ואלקטרוניקה – יביאו להפחתת כמויות הפסולת המועברות להטמנה ולהגדלת כמות ואיכות החומרים שיועברו למחזור והשבה. שיתוף פעולה שלנו, התושבים, והפרדה יעילה של כל רכיבי הפסולת, הינם המפתח להצלחת המהלך. בנוסף, ההפרדה תקטין את נפחי הפסולת והעומס על הפחים הירוקים ותאפשר ייעול של מערך הטיפול העירוני, מהלך שחיסכון כספי בצדו. זכרו: הצלחת הפרויקט תלויה קודם כל בנו התושבים וברמת שיתוף הפעולה של כל אחד ואחת מאתנו.
בשלב זה תימשך הפרדת הפסולת במתקני המיחזור המרכזיים (בקבוקי פלסטיק, נייר לסוגיו, טקסטיל, פסולת אלקטרונית וזכוכית).
ברחבי העיר מוצבים מאות מיכלים לאיסוף רכיבי פסולת שונים למיחזור, אשר ממשיכים לשרת את תושבי העיר: מיכלים לאיסוף בקבוקי פלסטיק, נייר וקרטון רך, אריזות זכוכית, פסולת אלקטרונית, בגדים משומשים וקרטונים.
- במידה ויש לכם מתקן לאיסוף בקבוקי פלסטיק סמוך לבית – המשיכו להשליך את הבקבוקים לשם. במידה ולא – ניתן להשליך את הבקבוקים גם למיכל הכתום שבחדר האשפה.
אם נתקלתם בפסולת שאינכם יודעים לאן היא שייכת, ראו רשימת מה להשליך לאן. כמו כן, ניתן להתקשר למוקד העירייה, אשר נציגיו עברו הדרכה מקיפה בנושא הפרדת פסולת למיחזור.בכל מקרה אם יש ספק, יש להשליך לפח הירוק, המיועד להטמנה וזאת על מנת לשמור על "ניקיונם" של הפחים האחרים.
פסולת האריזות נאספת בנפרד במשאית ייעודית לאיסוף האריזות. הפסולת מגיעה לתחנת מיון, שם היא ממוינת לרכיבים ומועברת למיחזור מתאים.
העירייה חילקה לכל דירה שקית רב פעמית לאיסוף האריזות. השקית מתקפלת כשהיא ריקה וניתנת לשטיפה. יש לציין כי כמות הפסולת המיוצרת לא משתנה, אלא נחלקת אחרת בין שני פחים. ככל שיותר פסולת אריזות תופרד מהפסולת המעורבת, כך יפחת נפח הפסולת שבפחים 'הרגילים'.
העירייה תערוך בקרה מדגמית כדי לבדוק את היענות התושבים ורמת ההפרדה. בניינים בהם בוצעה הבקרה יקבלו משוב מתאים ובמידת הצורך יוצעו פתרונות להגברת המיחזור בבניין.
אין צורך לשטוף את האריזות, אך חשוב שהן יהיו נקיות משאריות מזון וזאת על מנת שלא תיפגע יעילות המיחזור. לתשומת לבכם: אם השלכתם קופסת טונה או כל אריזה אחרת, שנוטה להפיץ ריחות לא נעימים, ניתן לארוז אותה בתוך שקית ניילון טרם השלכתה לשקית הרב פעמית המחולקת על ידי העירייה, זאת כיוון שגם שקית הניילון הינה אריזה.
החל מחודש יולי 2016 הפחים הכתומים יפונו אחת לשבוע ביום קבוע.
ע"פ סעיף 324 לפקודת העיריות המסמכים הנדרשים הם: נסח טאבו או שטרות משכנתא
בסיום הרישום המערכת אמורה להציג לכם הודעה "בקשתך נקלטה בהצלחה" ולשלוח הודעה על קליטת הבקשה לטלפון ולכתובת הדוא"ל שהזנתם.
אם ההודעה לא התקבלה, אנא בדקו שנית שהזנתם את כל הנתונים ואת ההצהרה הנדרשת במסך האחרון ואשרו את הפרטים.
אריזות הזכוכית (צנצנות למיניהן, בקבוקי שמן ומטבלים, בשמים וכד') עשויות להישבר עם השלכתן. רסיסי הזכוכית יפחיתו את יעילות ההפרדה והמיחזור ולכן הוצבו ברחבי העיר מתקנים מרכזיים בצבע סגול לאיסוף נפרד של אריזות זכוכית.
על פי חוק התכנון והבנייה, כל תכנית חייבת לעבור הליך הנקרא "הפקדה", במסגרתו מוזמן הציבור לעיין בתכנית ולהגיש התנגדות. תקופת ההפקדה נמשכת חודשיים ממועד הפרסום של ההודעה האחרונה בעיתונות ובלוחות המודעות. בתקופה זו רשאי להתנגד לתכנית כל אדם שהתכנית עשויה להשפיע עליו.
את ההתנגדות לתכנית יש להגיש לוועדה המקומית או לוועדה המחוזית או לשניהן תלוי בסוג התכנית. את ההתנגדות המנומקת יש להגיש בכתב ולהסביר מה מבוקש בה - לדחות את התכנית כולה או רק לשנות נושאים מסוימים.
בתום תקופת ההפקדה מקיימת הוועדה המחוזית או הוועדה המקומית, דיון מרוכז בהתנגדויות שהוגשו לה. לדיון מוזמנים המתנגדים להשמיע את טענותיהם וכן יוזמי התכנית, שרשאים להגיב עליהן. לוועדה יש סמכות לדחות את כל התנגדויות, לקבלן במלואן או לקבלן באופן חלקי ולהורות על הכנסת שינויים בתכנית, הכל לפי העניין.
לבסוף, הוועדה מכריעה בהתנגדויות בדיון פנימי ומי שהגיש התנגדות יקבל הודעה בכתב על ההחלטה. אם נדחתה ההתנגדות, רשאי במקרים רבים המתנגד להגיש ערר למועצה הארצית או עתירה לבית המשפט, הכול לפי העניין.
חוק התכנון והבנייה קובע חובה לפרסם הודעה על הפקדת תכנית. ההודעה תתפרסם בדרך כלל בשני עיתונים יומיים ובמקומון אחד, במדור "הודעות תכנון ובנייה". בנוסף, קובע החוק חובה להציב שלט במקום בו חלה התכנית אשר יידע את תושבי הסביבה הקרובה על קיומה.
תלמידי החינוך הרגיל העולים לכיתה א', שהינם בעלי צרכים רפואיים מיוחדים, אשר בגינם הם זקוקים לסיוע בביצוע טיפולים פולשניים בשגרה או לסיוע בפעולות המונעות מצבים מסכני חיים, זכאים לליווי אישי במסגרת החינוכית בה הם לומדים.
הזכאות לסיוע נקבעת ע"י ועדה בין משרדית משותפת למשרד החינוך ולמשרד הבריאות.
לצורך הסדרת סייעת רפואית עליכם להגיש מסמכים רפואיים עדכניים (מהחצי שנה האחרונה), מרופא מומחה, המפרטים את מהות המצב הרפואי ואת הטיפול הנדרש במהלך שעות הלימודים במוסד החינוכי.
את המסמכים יש להגיש למזכירות האגף לחינוך יסודי, במנהל החינוך עד לסוף חודש אפריל 2021. המסמכים יועברו לממונה תחום הבריאות למשרד החינוך. לאחר אישור משרד החינוך, תשובץ סייעת רפואית.
על פי הנחיית משרד החינוך, יש לרשום ולשבץ את הילד/ה על פי הכתובת הרשומה במשרד הפנים. מערכת הרישום תציג בפניכם רק גנים/בתי"ס הנמצאים באזור הרשום בכתובת זו.
עליכם לשנות אותה לפני ביצוע הרישום. יש לשלוח בקשה לשינוי כתובת ל- RALEF@HOLON.MUNI.IL בצירוף המסמכים הבאים: חוזה דירה, שובר תשלום ארנונה, תעודת זהות של שני ההורים עם כתובת מעודכנת.
אם נתקלתם בשלט או במודעה הנוגעים לאזור מגוריכם, מומלץ לגשת למשרדי העירייה, לממ"ש (מרכז המידע והשרות של מינהל ההנדסה), בשעות הקבלה, על מנת לעיין בתכנית ולבחון כיצד היא משפיעה על סביבתכם.
קיימת גם אפשרות לעיין בתכנית המופקדת באתר משרד הפנים- איתור תכנית וישות תכנונית; באתר מנהל מקרקעי ישראל- מאגר תוכניות בניין עיר; ובאתר GovMap ניתן למצוא את מספר התכנית, באמצעות הקשת הכתובת וזיהוי האזור.
עליך לשלוח לנו טופס בקשה ל "אישור לימודי חוץ" חתום על ידי שני ההורים ולצרף:
- אישור המוסד על קבלת הילד
- עותק מצולם של ספחי תעודות זהות של שני ההורים ובהם כל הפרטים האישיים, כולל פרטי הילד
שים לב, שהלימודים בעיר אחרת עלולים להיות כרוכים בתשלום אגרת חוץ לרשות הקולטת.
בשלב בו תופקד התכנית, ניתן יהיה להגיע לממ"ש כפי שציינו, אך קיימת גם אפשרות להיכנס לאתר ההנדסה ולהדפיס את התכניות במכון העתקות.
החוק קובע כי כל המעוניין בקרקע, בבניין או בכל פרט תכנוני אחר, הרואה עצמו נפגע על ידי התכנית שהוגשה, רשאי להגיש התנגדות. יצוין כי בית המשפט העליון פירש את המונח "מעוניין בקרקע" בצורה רחבה, כך שכל מי שזכות או אינטרס שלו נפגעים כתוצאה מהגשת התכנית, זכאי להגיש התנגדות. בנוסף, ישנם גופים ציבוריים מסוימים (המשרד להגנת הסביבה, משרד התחבורה וכו') שמותר להם להגיש התנגדויות לכל תכנית, בשם האינטרס הציבורי.
הציבור יכול להתנגד לכל תכנית מתאר מחוזית, תכנית מתאר מקומית או תכנית מפורטת, אך אינו רשאי להתנגד לתכניות מתאר ארציות.
התנגדות אפשר להגיש תוך 60 יום מהיום האחרון שפורסמה בעיתון הודעה על הפקדת התכנית.
בפרסום על הפקדת התכנית, מצוין למי יש להגיש את ההתנגדות. בדרך כלל, התנגדות תוגש לוועדה המחוזית או לוועדה המקומית או לשניהן לפי המפורט להלן: התנגדות לתכנית מתאר מקומית שהיא בסמכות וועדה מקומית תוגש לוועדה המקומית עם עותק לוועדה המחוזית; התנגדות לתכנית מתאר מקומית שהיא בסמכות ועדה מחוזית תוגש לוועדה המחוזית עם עותק לוועדה המקומית.
התנגדות צריכה לפרט את הקשר של המתנגד לתכנית המופקדת והאופן שבו היא עלולה לפגוע בו. כלומר, פירוט הסיבות שבגללן סבור המתנגד שיש לדחותה או לשנות חלקים ממנה. בנוסף, חובה לצרף להתנגדות: תצהיר חתום בפני עו"ד, שמם המלא של המתנגדים, מספרי תעודות זהות, כתובות ומספרי טלפון שלהם. מומלץ לצרף להתנגדות חוות דעת של אנשי מקצוע ומומחים שיתרמו לשיקולי הוועדה. יודגש כי הוועדה מתייחסת להתנגדויות זהות כהתנגדות אחת.
במקרים רבים, מי שהתנגדותו לתוכנית נדחתה רשאי להגיש ערר. לכל מחוז יש ועדת ערר, שאליה אפשר לערער בזכות על החלטות הועדה המקומית. כשמדובר בתוכנית שהסמכות לאשרה היא בידי הוועדה המקומית, זכות הערר היא אוטומטית, ויש להגישו לוועדת הערר המחוזית בתוך 15 יום מהמועד שבו נודע למתנגד על החלטת הוועדה המקומית.
כשמדובר בתוכנית שהסמכות לאשרה נתונה לוועדה מחוזית, הזכות להגיש ערר אינה אוטומטית. במקרה כזה, מי שמבקש לערער צריך לפנות ליו"ר הוועדה המחוזית בכתב, בתוך 15 יום מהמועד שנודע לו על דחיית ההתנגדות, ולהסביר מדוע לדעתו טענותיו לא נבחנו כראוי על ידי הוועדה המחוזית. אם ניתנת הרשות לערער, הערר מוגש למועצה הארצית.
אם הבקשה לקבל רשות להגשת ערר נדחית או שהערר עצמו נדחה, המאבק יכול לעבור לזירה המשפטית. יודגש כי ככלל, בתי המשפט מתערבים רק במקרים שבהם נפלו פגמים בהליכי אישורה של התוכנית, ואינם דנים בשיקולים תכנוניים.
מוסד התכנון אשר הפקיד את התכנית רשאי לקבוע תקופה ארוכה יותר להגשת התנגדויות שלא תעלה על חודשיים. כ-30 ימים אחרי תום תקופה נוספת זו, תיראה התכנית כמאושרת ע"י המוסד המוסמך לאשרה. אולם, במקרים שהיה פגם בהליך התכנון וההפקדה (כגון אי-פרסום הודעה על הפקדה) ניתן לנסות ולשלוח בקשה להארכת מועד ההתנגדות.
בעיקר, יש לנסות ולהבין מהי מטרת התכנית? האם יש תוספת קומות במקרקעין? נעשה שינוי בקווי בניין? האם נוספו שטחי בניה? האם יש תוספת גובה? האם מסומנת הפקעה בחלקה? האם יש מספיק מבני ציבור בשכונה? מהן משמעויות התכנית?