הפעל נגישות לקוראי מסךנגישותדלג לתוכן מרכזי
 
 

עצות לצרכנות נבונה ברכישת מזון

לעיון במדריך לצרכנות נכונה של מוצרים מן החי - לחצו כאן.

היכן לרכוש מוצרים מן החי

אנו ממליצים לציבור הצרכנים העורכים קניות של מזון מן החי,לבדוק כי:

  • לחנות/ לעסק יש רישיון עסק תקף כחוק אשר תלוי במקום בולט.
  • החנות נקייה, אין בה לכלוך, אבק, שומן וכו'  לא על הרצפה, לא על הקירות  והתקרה; כך גם השולחנות, המדפים, המקררים, המקפיאים וכו'.
  • העובדים בחנות לבושים בחלוק עבודה נקי וחובשים כובע לראשם.

בחירת המוצרים

 מוצרי בשר בקר ועוף קפואים

בקניית מוצרים קפואים יש לשים לב שהם עטופים באריזות מקוריות, עליהן מצוין תוקף המוצר (תאריך אחרון לשיווק), שם המוצר, תיאורו, שם היצרן, כתובתו+ טלפון, מס' רישיון היצרן שלו, הוראות אחסנה, רכיבים ומשקל המוצר.
במוצרים מעובדים קפואים כגון בשר טחון, קציצות, המבורגר, קבב - יהיה בנוסף גם סימון לגבי הערך התזונתי של המוצר.
יש לשים לב לטמפרטורה בה מוחזקים המוצרים לפי ההנחיות שלהלן: המוצרים במקפיאים קפואים לחלוטין ומצויים בטמפרטורה של לפחות 18-  מעלות צלזיוס מתחת לאפס.

מוצרי בשר בקר ועוף קפואים מוצרי בשר בקר ועוף קפואים מוצרי דגים

מוצרי בשר בקר ועוף מצוננים

  • בשר או עוף טרי/מצונן מוחזק במקרר סגור (במקרר וויטרינה) בטמפרטורה של 0-4 מעלות צלזיוס בלבד ורק כך הוא מוצג למכירה! בכל מקרר צריך להיות מד טמפרטורה תקין בולט לעין.
  • יש להימנע מרכישת עוף טרי שלם, המוצג למכירה כאשר הוא תלוי בחוץ ולא בתוך מקרר סגור.
  • עוף טרי/מצונן ניתן להחזיק בקירור עד 5 ימים מיום השחיטה. (ראו פירוט ב"פיתקית" הרגל שלו).
  • בשר עוף טחון - הינו מוצר רגיש ביותר מאחר ששטח הפנים שלו גדול בהרבה מכל נתח אחר באותו המשקל, אין להקפיא במקרר ביתי בשר טחון מצונן ליותר ממספר ימים בודדים טרם השימוש בו.
  • טיפים:
    • מומלץ שלא לקנות בשר ועופות טריים לצורך הקפאתם ורצוי להשתמש בהם תוך 48 שעות מרכישתם.
    • חלקים פנימיים מצוננים ובשר טחון לא מומלץ לאחסן יותר מיום/יומיים.

"פיתקית" המידע על רגל העוף
"פיתקית" המידע על רגל העוף

בשר בקר ומוצריו

  • בשר טרי -  בשנים האחרונות, כנראה בעקבות תכניות הבישול הרבות המשודרות בטלוויזיה ועל אף מחירו הגבוה גדלה המודעות בציבור לבשר בקר טרי ולאופן הטיפול בו.
  • הידעת? על נתח בשר בקר טרי אין חובת סימון 'תוקף חיי מדף'. המדד היחידי של הצרכן לאיכותו של הבשר היא בדיקה חושית של המראה, הריח, המרקם והטעם האופייניים.
    על היצרנים חלה חובה לסמן תוקף חיי מדף על גבי אריזה של בקר טרי, שנארז מראש (במגשית, ואקום) ובשר טחון ארוז מראש.
  • בשר קפוא מעובד - המחוקק אפשר להזריק נוזלים לבשר גולמי ברמה שלא תעלה על 10 אחוז ממשקל הבשר, בתנאי שהוספת המים תהיה מצוינת על גבי תווית המוצר, שיכונה מאותו שלב "בשר מעובד" .
  • בשר מיושן - הבשר המיושן המצונן (לא קפוא) הנמכר בארץ באטליזים וברשתות השיווק מקורו בבשר קפוא שהופשר ועבר תהליך של יישון. בשר זה נמכר במחיר גבוה משמעותית מהבשר הקפוא ונמוך במעט מהבשר הטרי.
  • שימו לב! הבשר המיושן, שמיוצר בארץ ונמכר מצונן איננו בשר טרי אלה בשר קפוא שהופשר ועבר תהליך יישון.
    המחוקק חייב את בעלי האטליזים המוכרים בשר מיושן לציין בכיתוב בולט "בשר מיושן מבשר קפוא"- על גבי  מקרר הוויטרינה.
  • בשר בהמה קפוא טחון מומלץ לרכוש מיצרן ידוע באם הוא טרי לדרוש כי ייטחן לנגד עיני הלקוח!
  • הידעת? סימני דם וקרח בתחתית האריזה מעידים כי המוצר הופשר והוקפא שנית.
  • חשוב! אין להקפיא שנית בשר שהופשר בטמפרטורת החדר. כשיופשר הבשר שוב לשימוש חוזר "מתעוררים" החיידקים אותם הקפאנו ולכן הבשר עלול להיות מסוכן למאכל אדם.
  • אפשר להקפיא שנית בשר שהופשר חלקית במקרר. הבשר יהיה בטוח לאכילה, תוקף המדף שלו יתקצר משמעותית ואיכותו לא תהיה מרבית.
  • בשר מצונן אפשר לשמור במקרר מספר ימים בטמפרטורה של 1 עד 4 מעלות צלזיוס.
  • בשר בקר חתוך לנתחים או לסטייקים אפשר לשמור עד 4 ימים ונתחי בשר שלמים עד 7ימים.
  • בשר בקר שבחלקו החיצוני הוא חלקלק ורטוב ויש עליו סימנים ירוקים וריח רע הינו בשר מקולקל יש להשליכו לאשפה.

המלצה: ערכו את קניית מוצרי המזון המחייבים קירור בתום הקניות האחרות ממש לפני שמגיעים לקופות ארזו אותם באריזות נפרדות והכניסו אותם במהרה למקפיא או למקרר.

בשר בקר ומוצריו 

דגים

  • יש לרכוש דגים רק בחנויות המחזיקות ברישיון עסק ולא מרוכלים מזדמנים, בסטות ודייגים מזדמנים ואין לקנות דגים המוצגים למכירה בארגזי פלסטיק פתוחים, ללא  קרח ומבלי סימון כלשהוא.
  • בחנויות הדגים יש להחזיק דגים מצוננים כשהם מכוסים לחלוטין בפתיתי קרח ורק קצה ראשם בולט מעל הקרח שומר על הטמפרטורה של הדג ועל לחות הדג .
    חל איסור לקנות או למכור דגים אשר לא עברו ניקוי הכולל הסרת סנפירי הגב והחזה וניקוי הקרביים והזימים (הניקוי חייב להיות לעיני הלקוח ולא לפני).
  • כיצד נזהה דג טרי?
    צבע הזימים של דג טרי אדום ארגמן.
    העיניים של דג טרי בולטות מבריקות ושקופות ולא שקועות ועכורות.
    הריר שעוטף את הדג שקוף ואלסטי ומבריק.
    בשר הדג אלסטי כך שלאחר לחיצה על פני גופו של הדג בשרו יחזור במהירות למצבו הקודם.
  • זיהוי דג מקולקל
    זימים בצבע אפור ירוק, עיניים שקועות ועכורות, הבשר לא אלסטי וריח רע עולה מאזור הזימים.
    דגים קפואים יוצגו למכירה לצרכן רק באריזה קמעונאית סגורה הרמטית ועליה סימון מזהה של מקור הדגים, סוגם, כמות המים שהוספו בתהליך הזיגוג וכמות הפוספטים (בדג מעובד).
  • שימו לב! באם בתחתית האריזה ישנם גושי קרח זו עדות לכך שהאריזה הופשרה והוקפאה שוב.
  • הידעתם? לדג בריכות מסוג אמנון לוקח שנתיים עד שהוא מגיע לגודל שמאפשר למכור לצרכן.
    דגים מצוננים (טריים) מנוקים מומלץ לשמור במקרר לא יותר מ- 48 שעות.
    אין לשמור במקרר דגים לא מנוקים מאחר והקלקול/ריקבון מתחיל מתוך בטן הדג החוצה.

דגים
 

המלצות בנושא ביצים

ביצים
יש לקנות אך רק ביצים מוחתמות, דבר המבטיח שעברו בדיקה, שיקוף, מיון ואריזה בתחנות מיון רשמיות המבוקרות על-ידי רופא וטרינר מומחה ואנשי מקצוע אחרים. 

הפרטים המופיעים בחותמת שעל הביצים

  1. שם המשווק או סימנו המסחרי (למשל תנובה, גליקסמן ואחרים)
  2. גודל הביצה בספרות מ1- עד 7 (1 - ביצה גדולה, 7 - הביצה הקטנה ביותר). 
  3. בחנויות נמצא בדרך כלל ביצים בגדלים 1, 2, 3 ולפעמים 4;
  4. בשורה העליונה מודפס תאריך, שהוא התאריך האחרון לשיווק;
  5. בשורה התחתונה מודפסת המילה במקרר, ולאחריה המלצה על התאריך האחרון לשימוש (חודש לאחר התאריך האחרון לשיווק).
  6. עדיף לרכוש מדי פעם ביצים טריות, בחנות אמינה וממוזגת, מאשר לרכוש  ולאחסן בפעם אחת כמות גדולה מאוד של ביצים לתקופה ארוכה מדי.

קניית ביצים

כדאי לקנות ביצים רק בחנויות בהן הטמפרטורה היא בסביבות 20 מעלות צלסיוס.
יש להימנע מקניית ביצים בשווקים פתוחים, בהם הביצים נשמרות ללא קירור, ללא חותמת, ועל-פי-רוב ללא שני הדברים גם יחד.

אחסון הביצים בבית

בבית יש להכניס את הביצים מיידית למקרר. מומלץ להשאיר את הביצים באריזתן המקורית על מדף בתוך המקרר, ולא בדלת המקרר. האריזה המקורית מגינה על הביצים מפני התייבשות וחדירת ריחות זרים.
השימוש בביצים שבורות וסדוקות: אין להשתמש בביצים שבורות, סדוקות, נוזלות ומלוכלכות, אלא לאפייה או לבישול מלא בלבד. 

צבע קליפת הביצה

לצבע הקליפה אין כל כל קשר לאיכות הביצה, והוא תולדה של זן העופות.
צבע החלמון: לצבע החלמון אין קשר לאיכותו. צבע כתום/אדמדם הוא תולדה של תוסף במזון המטילה, ואין בו כל יתרון לעומת חלמון בהיר.

חשוב להימנע מפעולות אלה כדי לשמור על בטיחות הביצה:

  1. מומלץ לא להפריד בין החלמון לבין החלבון על-ידי העברת התכולה בין 2 חצאי  הקל יפה, כי הדבר עלול לזהם את תוכן הביצה.
  2. לא רצוי לרחוץ ביצים. גב הקליפה, גם כאשר הוא נראה נקי, עלול להכיל   חיידקים,  ויש  להימנע מלהחדירם אל תוך הביצה עם פתיחתה, למשל על-ידי  רחיצה לא נכונה. עם זאת, במקרה שבכל זאת רוחצים את הביצים, יש לעשות  זאת רק לפני השימוש, במים  בטמפרטורה גבוהה מעט מזו של הביצים, ואז  לנגבן היטב לפני פתיחתן.
  3. יש להימנע מהכנת מיונז בבית. המיונז הקנוי מיוצר מביצים שעברו פיסטור (כמו  חלב) במפעל תעשייתי לעיבוד ביצים. כך יש ביטחון מלא שהמיונז חופשי מחיידקים.
  4. רצוי להימנע מאכילת ביצה רכה, ביצייה רכה, מוס שוקולד וכיו"ב, בעיקר לאנשים  מבוגרים, שאצלם המערכת החיסונית נחלשת, או לתינוקות, שאצלם המערכת  החיסונית עדיין אינה מפותחת דיה.
  5. חשוב לטגן ביצה די זמן משני הצדדים, עד שלא ישאר מרכיב נוזלי, בדרך כלל כ  3-2- דקות מכל צד.

חשוב לדעת: במקרים בהם יש לכם ספק לגבי איכות המוצרים הנמכרים לכם אנה התקשרו למוקד 106 אשר יעביר לשירות הווטרינרי את פרטי פנייתכם וזו תטופל באופן מיידי (יש לשמור את חשבונית הקנייה ואת המוצר עצמו).

קנית מוצרים טובים – הצלחנו.
קנית מוצרים פגומים – הודע לנו!

פרטי התקשרות והגעה

מנהל/ת

טלפון

03-5027139

כתובת

רח' המנור 9 פינת רח' הרוקמים, אזור התעשייה חולון (מתחם 'שברולט')

שעות קבלת קהל

​קבלת קהל לכל עניין - למעט חיסוני כלבת:
ימים א',ב',ד',ה': בין השעות: 07:30 – 15:00
יום ג', בין השעות: 07:30 – 12:00   16:00 – 18:00
 
לחיסוני כלבת:
ימים א', ב', ד'- 07:30-09:30
יום ג' -07:30-12:00    וגם 16:00-18:00
יום ה'-07:30-12:00
יום ו'-09:00-12:00

לבדיקות משנה למזון מן החי:
ימים א', ב', ד', ה': בין השעות: 06:00 – 14:30
יום ג' בין השעות: 06:00 - 18:00 (ברציפות)
יום ו' בין השעות: 07:00 – 09:30