על פי לשון החוק, אריזה היא חפץ וכל חומר שהוא, המשמש או שנועד לשמש עטיפה או כלי קיבול למוצר או המשמש או שנועד לשמש לנשיאת מוצר, להצגתו או להגנה עליו; ובעברית: אריזות ריקות של מעדני חלב, אריזות של חטיפים למיניהם, אריזות פלסטיק מכל הסוגים, אריזות זכוכית, אריזות של מוצרי טיפוח (דאודורנטים, קצף גילוח וכו'), קופסאות שימורים, אריזות מזון לתינוקות, אריזות של צעצועים ואפילו בקבוקים ושקיות ניילון ועוד. כל החומרים האלה יועברו למחזור במקום להטמנה!
להשליך את האריזות כשהן ריקות לשקיתיק. אחת לכמה ימים, כשהשקית מתמלאת, מרוקנים אותה לפח הכתום, שנמצא בביתן האשפה. הפח הכתום יפונה אחת לשבוע ויועבר למיון למיחזור.
בעיר חולון מיוצרים מדי שנה כ-100 אלף טון פסולת, אשר מועברים ברובם להטמנה. הטמנת הפסולת גורמת לנזקים סביבתיים רבים כגון: זיהום הקרקע והמים, תפיסת שטחים רבים ובמקרים מסוימים גם התפשטות מזיקים ומחלות.בפסולת המיוצרת קיימים חומרים רבים שניתן למחזר ולהשיבם לתעשייה כחומרי גלם שניוניים. הפרדת הפסולת במקור, כלומר בבתי התושבים, מגדילה את ערך הרכיבים ומאפשרת מחזור יעיל יותר של כל רכיב וכפועל יוצא, הפחתה בכריית חומרים, שינועם ועיבודם וכן מפחיתה את כמות הפסולת המיוצרת. מתוך הבנת הנטל הסביבתי הנובע מהטמנת הפסולת חוקק המשרד להגנת הסביבה חוקים בנושא, גובה היטל הטמנה ונושא המיחזור הפך לחלק מהשיח במוסדות החינוך ובציבור בכלל. הפרדת פסולת אריזות ורכיבי פסולת נוספים, דוגמת נייר, בגדים ואלקטרוניקה – יביאו להפחתת כמויות הפסולת המועברות להטמנה ולהגדלת כמות ואיכות החומרים שיועברו למחזור והשבה. שיתוף פעולה שלנו, התושבים, והפרדה יעילה של כל רכיבי הפסולת, הינם המפתח להצלחת המהלך. בנוסף, ההפרדה תקטין את נפחי הפסולת והעומס על הפחים הירוקים ותאפשר ייעול של מערך הטיפול העירוני, מהלך שחיסכון כספי בצדו. זכרו: הצלחת הפרויקט תלויה קודם כל בנו התושבים וברמת שיתוף הפעולה של כל אחד ואחת מאתנו.
בשלב זה תימשך הפרדת הפסולת במתקני המיחזור המרכזיים (נייר לסוגיו, טקסטיל, פסולת אלקטרונית וזכוכית).
ברחבי העיר מוצבים מאות מכלים לאיסוף רכיבי פסולת שונים למיחזור, אשר ממשיכים לשרת את תושבי העיר: נייר וקרטון רך, אריזות זכוכית, פסולת אלקטרונית, בגדים משומשים וקרטונים.
אם נתקלתם בפסולת שאינכם יודעים לאן היא שייכת - היעזרו בדף זה. כמו כן, ניתן להתקשר למוקד העירייה.
פסולת האריזות נאספת בנפרד במשאית ייעודית לאיסוף האריזות. הפסולת מגיעה לתחנת מיון, שם היא ממוינת לרכיבים ומועברת למיחזור מתאים.
ליד פח האשפה, מציבים שקית ובה משליכים את פסולת האריזות והנייר.
כמות הפסולת המיוצרת לא משתנה, אלא נחלקת אחרת בין שני פחים. ככל שיותר פסולת אריזות תופרד מהפסולת המעורבת, כך יפחת נפח הפסולת שבפחים ה"רגילים".
העירייה תערוך בקרה מדגמית כדי לבדוק את היענות התושבים ורמת ההפרדה. בניינים בהם בוצעה הבקרה יקבלו משוב מתאים ובמידת הצורך יוצעו פתרונות להגברת המיחזור בבניין.
אין צורך לשטוף את האריזות, אך חשוב שיהיו נקיות משאריות מזון. זאת, על מנת שלא תיפגע יעילות המיחזור.
לתשומת לִבּכם: אם השלכתם קופסת טונה או כל אריזה אחרת, שנוטה להפיץ ריחות לא נעימים, ניתן לארוז אותה בתוך שקית ניילון טרם השלכתה, כיוון שגם שקית הניילון היא אריזה.
הפחים הכתומים מפונים אחת לשבוע ביום קבוע.
הפחים הכחולים מפונים אחת לשבועיים ביום קבוע.